Kempeleen seurakunta

M&V Softwaren ja Kempeleen seurakunnan yhteistyö alkoi Katrina Vapaaehtoispankki-tuotteen myötä syksyn 2013 aikana.

Yhteyshenkilönä toiminut Minna Sorvala kertoo hankinnan taustoista: ”Seurakuntamme oli syksyllä siirtymässä varauskalentereiden osalta käyttämään Katrina-ohjelmistoa. Talousjohtajamme kautta sain kuulla, että samalla yrityksellä on tarjolla myös Vapaaehtoispankki–ohjelma. Olimme samoihin aikoihin myös miettineet hankkivamme jonkinlaisen työkalun vapaaehtoisten tietojen hallintaan.”

Vapaaehtoispankki saatiin avattua joulukuun 2013 aikana. Minna Sorvala kertoo ohjelmiston hankinnan tärkeimmistä kriteereistä seuraavasti: ”Tärkeitä ominaisuuksia meille ovat ohjelman selkeys sekä sen monipuolisuus; mm. osoitetarrojen tulostus, erilaisten toimintaryhmien tekeminen ja se, että ohjelma ymmärtää vapaaehtoistoiminnan moninaisuuden. Monet vapaaehtoiset ovat monella eri työalalla monissa eri tehtävissä, ja kuitenkin tietoja voidaan käsitellä niin työaloissa erikseen kuin kokonaisuutena yhdessä.”

Käyttöönottovaiheesta Minna kertoo puolestaan, että: ”Saimme selkeän puhelimessa tapahtuvan perehdytyksen. Ohjelma on suhteellisen yksinkertainen myös oppia itse, ainakin perusasioiden osalta. Pääkäyttäjän kannattaa kyllä perehtyä ohjelmaan ohjatusti, jotta siitä saa kaiken hyödyn irti.”

Hinnan ja ohjelman ominaisuuksien ollessa kilpailukykyisiä, kohdistui Kempeleen seurakunnan valinta M&V Softwaren Vapaaehtoispankkiin. Ohjelmiston avulla vapaaehtoistoiminta on saatu paremmin organisoitua, sekä näkymään myös internetin kautta helposti asiasta kiinnostuneille. Vapaaehtoispankkiin kuuluvan rekisterin avulla tiedot pysyvät ajan tasalla ja viestintä ja toiminnan hallinta on mutkatonta. Loppuun Minna Sorvala kertoo kokeneensa, että ohjelmistosta ja sen toimivuudesta otetaan mielellään kommentteja ja parannusehdotuksia vastaan. ”Palvelu on ollut hyvää”, asiakas kiteyttää.