Järvenpään, Tuusulan ja Mäntsälän seurakunnat

Järvenpään ja Tuusulan seurakuntien yhteinen arjenihmeita.fi vapaaehtoissivusto julkistettiin maaliskuun alussa 2014. Arjen ihmeitä -sivusto on toteutettu vapaaehtoispankilla!

Arjen ihmeitä -sivuston alta löytyvät sekä Järvenpään, Tuusulan että Mäntsälän omat Vapaaehtoissivustot tehtävineen ja ajankohtaisine uutisineen.

Tarja Karhu Järvenpään seurakunnasta kertoo hankinnan taustoista seuraavasti: ”Kuulin Vapaaehtoispankista ensimmäisen kerran esimieheltäni ja osallistuin pian tämän jälkeen Katrina -varausohjelmiston esittelyyn. Vakuutuin M&V Softwaren osaamisesta tässä esittelyssä.” Karhun mukaan työajan säästö on tärkein hyöty, jonka Vapaaehtoispankki käytännön tasolla seurakunnalle tuo. Erilaisten ryhmien muodostaminen ohjelmassa taas nopeuttaa esimerkiksi vapaaehtoisten rekrytointia merkittävästi.

”Saimme hyvissä ajoin kunnollisen perehdytyksen sekä kirjalliset ohjeet helpottamaan käyttöönottoa. Sivustomme testaus- ja viimeistelyvaiheessa saimme tärkeää tukea muutamiin viime hetken muutostoiveisiimme”, kuvailee Karhu Vapaaehtoispankin käyttöönottoa. Julkaisuun liittyen Karhu jatkaa: ”Verkkopalvelu avattiin viime viikolla ja jo nyt se on osoittautunut teknisesti hyvin selkeäksi ja helppokäyttöiseksi. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä yksilölliseen ja ystävälliseen palvelutukeen, sekä siihen, että olemme saaneet vastaukset kysymyksiimme aina hyvissä ajoin.”

Järvenpään ja Tuusulan Vapaaehtoispankin ulkoasu muokattiin mainostoimiston suunnitelman mukaisesti. ”Kehitimme sisältöä ja ulkoasua tiiviissä yhteistyössä Tuusulan seurakunnan kanssa. Päätimme järjestää nimikilpailun löytääksemme sopivan ja arvojemme mukaisen nimen yhteiselle verkkopalvelullemme. Arjen ihmeitä -ehdotus palkittiin kilpailun parhaana. Tilasimme visuaalisen suunnittelun mainostoimistolta. Tämän jälkeen M&V Software työsti sivuston loppuun päivässä”, Karhu kehuu.

Tarja Karhun mukaan sivustosta oli tavoitteena tehdä elämänmakuinen, mukaansatempaava, aktiivinen ja pirteä: ”Sellainen, että sitä tekisi mieli mennä katsomaan uudelleen ja uudelleen. Vapaaehtoistoimintamme tavoitteena on kokea yhdessä arjen ihmeitä, joten myös sivuston ulkoasun toivottiin ilmentävän tärkeintä; olla myönteinen ja aidosti välittävä”.

Lopuksi hän tähdentää, että sivujen työstämisen myötä tulleet toiveet muokkauksista toteutettiin nopeasti ja hyvässä yhteistyössä. ”Odotimme innolla aamua, jolloin sivustomme aukeaisi ja lopputulos ylitti omat odotuksemme. Myös ulkoasusta saatu palaute on ollut kauttaaltaan kiittävää”, Tarja Karhu päättää.

Mäntsälän seurakunta liittyi Arjen ihmeitä palveluun alkuvuodesta 2016.