Alavuden seurakunta

Alavuden seurakunnassa Vapaaehtoispankki otettiin käyttöön kevään 2014 aikana. Satu Kivisaari kertoo, miten ohjelmisto heidän tarpeitaan on palvellut.

Alavuden seurakunnassa Vapaaehtoispankki on otettu pikku hiljaa syksyn 2014 aikana käyttöön. Satu Kivisaari kertoo, että kuuli asiasta diakoniatyöntekijöiden koulutuksessa ja esitteli asian seurakunnassa. Heidän silloinen vapaaehtoisrekisterinsä vaati päivitystä ja parempaa ratkaisua. Vapaaehtoispankissa houkutteli sen helppokäyttöisyys; vapaaehtoisten yhteystietojen siirtäminen, päivittäminen ja nopeat hakutoiminnot. Myös mahdollisuudet viestinnän hoitamiseen sekä helppo tehtävien luontimahdollisuus olivat kaivattuja ominaisuuksia. Ennen hankintaa he kuulivat myös muita Vapaaehtoispankkia käyttäneitä seurakuntia; Hyvät käyttökokemukset ja edullinen hinta tekivät valinnan helpoksi.

Satu Kivisaari kertoo ohjelmiston käyttöliittymästä: ”Kaikki, jotka ovat ottaneet seurakunnassamme pankin käyttöön, ovat kokeneet sen melko selkeäksi ja helppokäyttöiseksi”.

Vapaaehtoispankki on otettu pikku hiljaa käyttöön. Sitä on mainostettu ja sen käyttöä opetettu seurakuntalaisille eri tapahtumissa. Ohjelmiston avulla suunnataan viestintää myös nuoremmalle sukupolvelle, jota tarvitaan tulevaisuudessa mukaan vapaaehtoistoimintaan.

Satu Kivisaari kertoo lopuksi, että vuoden 2015 aikana Vapaaehtoispankki on tarkoitus ottaa mukaan myös isoskoulutukseen.